Grunduri pentru interior şi faţade

PREGATIREA SUPORTULUI

Descriere si realizare
Pregatirea suportului este extrem de importanta in sistemul de protectie si decorare cu vopsele sau tencuieli a diferitelor suprafete. Procedeele moderne de aplicare mecanizata sau manuala a tencuielilor, montarea elementelor in sistemele de panouri din gips-carton, realizarea panourilor din beton prezinta tot atatea suporturim, care trebuie pregatite in mod corespunzator pentru o prelucrare decorativa ulterioara, prin egalizare, gletuire, corectarea imperfectiunilor vizibile.
In acest sens, folosim diferite tipuri de gleturi adaptate siecarei suport in parte.
Procedeul de egalizare include pregatirea suportului prin aplicarea grundului. Grundul intareste suportul, il egalizeaza, fixeaza portiunile sfaramicioase pe care nu le putem indeparta la curatire si, in acest fel, imbunateste aderenta gletului si a vopseleloe pentru pereti.
Dupa aplicarea grundului, gleturile de aplica in doua sau mai multe straturi, dupa fiecare aplicare si la final realizanduse o slefuire. In functie de destinatie, gleturile se impart in gleturi de perete si de pardoseala
In functie de grosimea startului aplicat, aceste se impart in gleturi cu aplicare in strat subtire pentru egalizare fina, de pana la 3mm, si cu aplicare in strat gros, pentru o egalizare de pana la 10 mm.
Pentru refacera deteriorarilor la diferite suporturi, se folosesc gleturi si produse speciale. Unele dintre ele sunt destinate numai pentru interior, altele sunt universale, patand fi folosite atat pe suprafete interioare cat si pe cele exterioare..

Gleturi gata preparate

GLETURI JUBOLIN Clasa P25-P50

Descriere si realizare

Dupa aplicarea grundului, gleturile de aplica in doua sau mai multe straturi, dupa fiecare aplicare si la final realizanduse o slefuire. In functie de destinatie, gleturile se impart in gleturi de perete si de pardoseala.
In functie de grosimea startului aplicat, aceste se impart in gleturi cu aplicare in strat subtire pentru egalizare fina, de pana la 3mm, si cu aplicare in strat gros, pentru o egalizare de pana la 10 mm.
Pentru refacera deteriorarilor la diferite suporturi, se folosesc gleturi si produse speciale. Unele dintre ele sunt destinate numai pentru interior, altele sunt universale, patand fi folosite atat pe suprafete interioare cat si pe cele exterioare.
JUBOLIN P-25, este un glet de dispersie pentru aplicare in strat subtire, pentru gletuirea fina a peretilor si tavanelor din interior.